☰ Meniu

Oferte speciale

Fose septice ecologige BIOPLAST
bioplast-small.jpg
citeste mai departe
Statii de epurare BIOPLAST
epurare-bio_small.jpg
citeste mai departe
Instal Pompe
Principiul epurarii apelor uzate
gama_pompe.png Apa uzata este un rezultat al activitatilor sociale si industriale ale comunitatilor omenesti. Deversarea acesteia in mediul natural nu este posibila fara a afecta puternic mediul inconjurator cu consecinte deosebit de grave pentru viitor.

Epurarea avansata a apelor inainte de a fi deversate in emisar, constituie singura posibilitate pentru omenire de a-si mentine sursele de existenta si progres in viitor. Apa este un bun al tuturor si deci toti au dreptul sa o foloseasca cu conditia mentinerii calitatii- conditie care, exprimata altfel, conduce la necesitatea purificarii avansate a apelor uzate pana la calitatea ei cand a fost captata.

Epurarea apelor uzate apeleaza la o serie de procese sofisticate de natura fizica, chimica, biologica, care apar in mod natural si in cursurile de apa- autoepurarea. Epurarea artificiala a apelor uzate cauta sa intensifice si sa eficientizeze procesele unitare astfel incat sa se obtina performante maxime de purificare cu costuri cat mai mici.

Preocuparile pentru puritatea apei, existente din cele mai vechi timpuri, au condus la formarea unei adevarate industrii a apei. Aceasta are ca domeniu de activitate captarea, transportul, tratarea, colecatrea apelor uzate si dirijarea lor catre statiile de epurare cu toate instalatiile si echipamentele necesare acestor operatii. 

Aceasta industrie este chemata sa rezolve probleme urgente, de mare utilitate pentru societate, lucru pe care nu-l poate realiza fara ajutorul indispensabil al cercetarii fundamentale si al unui contingent corespunzator de specialisti.