☰ Meniu

Oferte speciale

Fose septice ecologige BIOPLAST
bioplast-small.jpg
citeste mai departe
Statii de epurare BIOPLAST
epurare-bio_small.jpg
citeste mai departe
Instal Pompe
Bacteriile din statiile de epurare, mai harnice cand asculta Mozart
In Germania, seful unei statii de epurare a gasit un mijloc uimitor de a purifica mai rapid apa.

El difuzeaza  magnifica muzica a lui Mozart, in difuzoare amplasate in interiorul uzinei de epurare, iar bacteriile din bazine, sensibile mai ales la "Flautul fermecat", devin mult mai eficace.

Procedeul aduce si economii considerabile, doar intr-un an acestea ridicandu-se, intr-un an, la 10.000 de euro.

Binefacerile muzicii sunt de multa vreme demonstrate si este deja stabilit ca, la randul lor, vacile melomane dau mai mult lapte, iar gainile atinse de farmecul muzicii fac mai multe oua.

In cazul bacteriilor insa nu orice muzica are efect. Doar compozitiile lui Mozart le fac mai muncitoare!

„Le pun Flautul fermecat cam o jumatate de ora pe zi, iar randamentul lor este uimitor”, a explicat Roland Meinusch, seful statiei de epurare Treuenbrietzen, situata la 70 de kilometri de Berlin.

Aceasta experienta insolita este initiativa fabricantului australian de difuzoare, Mundus, care, dupa ce a obtinut rezultate interesante intr-o statie de epurare din Austria s-a decis sa reia procedeul si in Franta.

„Intr-un an cu ajutorul acestui procedeu insolitam epurat 6.000 de metri cubi de apa, insa, dupa ce bacteriile au inceput sa asculte Mozart, randamentul lor a crescut, iar volumul de apa epurata s-a ridicat la 7.000 de metri cubi, ceea ce presupune o economie de 10.000 de euro”, a mai spus Meinusch.