☰ Meniu

Oferte speciale

Fose septice ecologige BIOPLAST
bioplast-small.jpg
citeste mai departe
Statii de epurare BIOPLAST
epurare-bio_small.jpg
citeste mai departe
Instal Pompe
Statie de epurare la Giurgiu - proiect Mediu

S-a inaugurat la Giurgiu o statie de epurare destinata zonei urbane Giurgiu-Slobozia.

Obiectivul de investitii „Reabilitarea si extinderea statiei de epurare in aglomerarea Giurgiu-Slobozia” face parte din proiectul „Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in judetul Giurgiu”, a carui valoare totala depaseste 71 milioane de euro.

Proiectul este finantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Sectorial „Mediu” 2007-2013, Axa 1 pentru asigurarea conformitatii pentru sectorul de mediu cu legislatia nationala si comunitara, in perioadele de tranzitie convenite intre Romania si Uniunea Europeana prin Tratatul de Aderare.

Proiectarea si executia statiei de epurare au fost realizate de firma Hochtief Solutions AG, cu sediul central in Germania. Valoarea lucrarilor aferente statiei de epurare a fost de circa 37 de milioane de lei, a precizat, pentru Green Report, managerul de proiect, inginerul Daniel Soare. Potrivit acestuia, proiectarea a durat un an de zile, constructia a durat doi ani, iar in final statia a fost predata beneficiarului exact la data stabilita – 9 iulie 2012. Unul dintre subcontractorii lucrarilor a fost firma romaneasca Romproiect.

Statia realizeaza epurarea apelor uzate menajere pe baza tehnologiei cu namol activat incluzând trepte de tratare mecano-biologica, tratarea namolului prin stabilizarea anaeroba si recuperarea energiei din gazul de fermentare prin intermediul blocului cogenerator.

Proiectul privind extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in judetul Giurgiu, in valoare totala de peste 71 milioane de euro, se va finaliza in urmatorii ani.